Hölgyeim és Uraim!

Sellye egy 2800 fő körüli kisváros a Drávához közel Baranyában. E településen voltam tegnapi nap folyamán az épülő második magyar naperőmű helyszínén, egy innovatív mérnöki iroda felkérésére. Elgondolkodtatott pár dolog ott jártamkor. Nehéz helyzetben lévő vidék az az Ormánságban. Hihetetlen szegénység van a környékbeli szinte 100%-ban cigányok által lakott falukban. Új járási székhelyük ez a kisváros lesz január 1 –től. Sellye ( www.sellye.hu és http://hu.wikipedia.org/wiki/Sellye) NAPERŐMŰVET épít….

image

Nos e naperőmű lepett meg mint műszaki embert a legjobban, de ennél még jobban a tenni akarás!  Magam a nevezett mérnöki iroda kérésére vettem részt a helyszíni egyeztetésen és megbeszélésen – mint energetikában jártas szakember. Nem a műszaki dolgokról akarok beszélni, hanem arról, ahogy e kisváros élni akar Európától így eldugva az Ormánságban! ELGONDOLKODTATÓ – hogy a helyi cégek, beruházók mit nem tesznek meg a településért! Nos ez ami PÉLDAÉRTÉKÜ! (ne felejtsük “csak 2800 lakós!”) Igaz termálfürdő, strand és camping van a településen – így azért van idegenforgalom is valamennyi.

Már csak ezért is szívesen megyek csütörtökönte ide, hogy lássam a dinamikus fejlődést és egy igen szép, igen modern, zöld, környezetbarát naperőmű születését! (fényképeket üzleti és jogvédelmi okokból ne várjon senki tőlem, csak az átadás napjáról – de akkor sokat)

Reklámok