Hölgyeim és Uraim!

Elgondolkodtató, hogy tőlünk a Lajtától nyugatra, miért NEM rakják ki az “Európai Település(falú) “ – hangzatos, szellemiségben semmit érő táblát!

Van egy gyanúm: “az eleve Európa – nem kell hirdetni! – de látszik az, hogy itt még ki kell írni, hogy meg értsék egyesek…de nem akaródzik meg érteni!

Apróbb ismertetők – kistelepüléseken arrafelé:

Csend, nyugalom van. Ausztria, Svájc, Németország kis falui igazi IDEGENFORGALMI HELYEK! Meg is élnek belőle! Innen csak elmenekül egy igényesebb turista….Itt nincs egy kulturált vendéglátóhely a településen (Orchidea Hotel -csak papíron helyi. Nincs bürokrácia, csak önmaguk önkormányzata, az is azért, hogy eldöntsék hány fesztivál legyen a faluban, és más rendezvényv. Az embereket, a törvény – a település védelme, szépsége iránti igény köti össze. Megbecsülik, építik, szépítik. Itt is sokat tesz a polgármester úr a település szépítéséért, de sajnos láttam a temetőben, a sportcsarnoknál a frissen telepített fenyőcsemeték sorsát. (ne felejtsük némely közmunkás csak rabmunkatáborban lenne alkalmas követ törni…Recsken)

Egy hasonló méretű település mint Tengelic – Trippstadt 3500 lélek, nézzük meg, hogy lehet ott 17 vendéglátóhely, szállás, múzeum, uszoda három medencével, temperálva – természetesen a legszigorúbb német előírások szerint!

http://www.trippstadt.de/

SOK DOLOGHOZ NEM PÉNZ KELL, hanem TENNIAKARÁS, MŰVELTSÉG, IGÉNYESSÉG! Nem szégyen mástól tanulni, csak a lustaság legyőzi ezt és az igénytelenség, a műveletlenség…..

Valami nagyon rothad Magyarországon, nagyon! Nagy itt a baj!

Reklámok