“Kiváló minőségű takarmányt” szombat déli 12.10 -kor – ajánlom a Tengelici Önkormányzatnak…..7054 Tengelic – Rákóczi utca 11… Sok szeretettel az “Európai falú ” felírat viselő településnek! Jó étvágyat, jó pihenést – szép szombatot! Shalom Sabbat!

Nos alakulnak az álláspontok, a vélemények:
1. Kizárólagos príorítás a helyi vállalkozóknak. (pl. Boci Mobil -tejes mint helyi vállakozó. Ő nem zavar semmi pihenőidőt, estefele jár, itt adózik…Juszt Purina vállakozás szintén helyi cég.)
Az összes többire meg vonatkozzon az eu. előírása, csak a helyi önkormányzatnak kellene alkotni rendeletet)
2. Az Európai Unió azonban másodlagos jogforrásai útján igyekszik az erre vonatkozó tagállami szabályozást összehangolni. Az Európai Parlament és a Tanács 2002/49/EK irányelve a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről például kifejezetten rögzíti, hogy a zaj elleni védelem prioritást élvező, egyik legfontosabb célkitűzés, a környezeti zaj okozta káros hatások, zajterhelés csökkentése pedig közös feladat. Természetesen az irányelv az éjszakai bulik és hangoskodás elleni fellépésen túl a szélesebb körben értelmezett zajártalom kiküszöbölését célozza meg, ugyanakkor kimondja, hogy az irányelv alkalmazási körébe tartozik minden olyan zaj, amelynek az emberek különösen a beépített területeken, közparkokban vagy más, agglomeráción belüli csendes helyeken, háborítatlan vidéki térségekben, iskolákban, kórházakban vagy más, zajra érzékeny épületekben és területeken ki vannak téve.
Európa más nagyvárosaiban elszórtan találkozhatunk ilyen típusú szabályozással, a paletta azonban meglehetősen színes. Németországban egy football európabajnokság elegendő ok a csendrendelet feloldására, addig például Nagy-Britanniában nincs kulturája az ilyen típusú tiltásnak, a fókuszban inkább a közterületen való alkoholfogyasztás tilalmazása áll. Számos helyen külön turistanegyed van kialakítva az éjszaka szórakozni vágyóknak (pl. Bécsben) ahol nincs korlátozás. Ugyanakkor Ausztria jó példa arra, hogy a szabályozás szigorú, de tartományok maguk dönthetik el, hogy milyen típusú szabályozást alkalmaznak.

Reklámok