Kedves Barátaim!

Mára sok észrevétel jött (a saját emailomra- ami honlapomon meg van adva) , főleg a szabad fórum iránt. Probléma az, hogy sokan nem hiszik el, hogy névtelenül lehet „észrevétel ládát” tölteni….Nem tudok mit mondani, bizalom kérdése!

Más a helyzet a személyes találkozásokkal (és mobiltelefon!!!)! Ott érdekes módon mindenki sokkal nyitottabb, sokkal közvetlenebb. (külföldről még ŐSZINTÉBB) Még mindig félnek a nettől, a régi beidegződésektől, a „bosszútól” – Nehezen hihető de adatbiztonsági szempontból a facebookon sokkal nyítottabbak, mint egy zárt, titkos postafiókban…

Mára három buszpilóta állítja, hogy folynak a buszok!Miért kellett ez a sok félrebeszélés innen-onnan? Elmondom a saját gondolataimat! (mert már nyugdíjasok a pilóták és nem tartanak a …na mitől?) Nem kívánok állást foglalni….Lesz saját fórum, de megvárjuk a média törvény elfogadását! (valószínűleg a netrádió nem fog menni, de… van a tarsolyban engedélymentes megoldás is!)

– Köszönöm, tényleg jól megy okostelefonon! (csak családi készülékeken néztük, de műszakilag meggyőző volt)

– Van aki cáfolta a cenzúrát! Igaza van, nincs „cenzúra”, csak nem tudjuk MEG!- vagy nem érhető el mindenkinek az internet korában – én hibáztam! „Cenzúra nincs, csak nem adjuk hírül!” –

– Elvándorlás: – Tényleg sokan vándorolnak el Tengelicről! Tegnap délután a KSH és a kistérségi adatokat (sajnos az utóbbi elavult több mint egy éves)- tanulmányoztam. Erre ma reggel internetes kereséssel rámentem arra, hogy hány tengelici „állandó-itt született” lakós van ma a világ bármely részén – ott dolgozik, van etc.?)

– Nos sok! 9 Tengelicivel, napjával lehet szinte kommunikálni (Pl.: Facebook). Fiatalok, családra érettek. Gondoljuk, hogy visszajön ide családot alapítani? A nagy sz@rt! Megtanulja a nyelvet, beilleszkedik- azt ámen….PÉNZRŐL nem is beszélve!

– Egy kérdés: „ lacibácsi az „ajudihoz maga szerint” (AUDI-hoz), hogy lehet bejutni? – itt a baj! Csak technikummal, főiskolával és felsőbb helyekre-szerelésvezető – csak német nyelvel. De! Szakképzett, érettségizett karosszéria-lakatost, minősített (DIN –német szabvány) szerelőt várnak!…ALAP NÉMET azért elvárt! – csak hát innen sok kilométer…és kell valahol lakni! 8 általános kevés….50 km-re már most baromi drága a bérlakás, albérlet.

– Demográfia: – Igen! Valóban igen sokan halnak meg évente a születésekhez képest! Csak tessék elolvasni a KSH.gov adatait és rájövünk arra, hogy kiöregszik a település. Erről is kéne beszélni…-de a tények, azok tények! Ebben az évben 7 halott van, élveszületés csak várható! Majd év végén…OK? – Vagyis aki egy kicsit számol az elöregedés , a kevés születés miatt – itt 3-év után igen komoly problémák lesznek! Nem lesz elegendő gyermek! Mi az elegendő? – legalább annyi, mint amennyi meghal idős ember! Akkor még csak SZINTEN marad a népszaporulat! – s aztán lehet gondolkodni az oktatás bővítésén!

Egy csendes megjegyzés: – lassan két éves unokámnak, csak horror árért van lehetősége magánóvodában „majd lakni napközben” – mert nincs állami hely… Környékben lévő iskola csurig van! Jön a kérdés? Miért nem itt laknak? – visszakérdezek: „ mihez kezd itt két diplomás, egyetemet végzett építőmérnök-közgazdász – felsőszintű nyelvtudással, a párja szintén két egyetemet végzett mérnök-közgazdász két nyelvtudással a környékünkben? Javaslatokat…

EZT csak azért írtam le mert a családtagom is TENGELIC állandó lakósa, sőt a mérnöki KFT is itt van bejelentve, de ettől még a két gyermeke nem itt lesz óvodás és iskolás!

Csak a statisztikának, az álmoknak ne adjunk optimista reményeket!

(pénznek a kasszában, álmoknak a hálószobában a helye, a REALITÁSNAK a FÖLDÖN!)

Derűs – szép napokat!

Reklámok