TOVARIS! Nem ellopni a hajtóműolajat a Zsigában, a tiszta szeszt a hidraulikából a gyomorba, és még egy! Nincs már szovjet…..

A kifutópályán robbant fel egy orosz Tu-154-es motorja

Felrobbant egy orosz utasszállító repülő egyik motorja szombaton egy szibériai repülőtéren, a gép utasai közül hárman meghaltak, 43-an megsérültek – közölte a mentőszolgálat szóvivője.

Vagyim Grebenyikov elmondta, hogy a felszálláshoz készülődő Tu-154-es gép egyik motorja kigyulladt majd felrobbant a kifutópályán. A hatalmas detonációt követően a lángok mintegy ezer négyzetméteres körzetet borítottak be.

Az utasok és a személyzet nagy részét sikerült még a robbanás előtt eltávolítani a gépről. A 43 sérült közül 10 állapota súlyos, hatan égési sérüléseket szenvedtek, négy személyt pedig törésekkel szállítottak kórházba. A többi sérültet részben a mérgező füst belélegzése miatt kezelnek.

A hajtóművek 95%-os teljesítményén kibuknak a turpisságok! Ott már nincs pardon! Anyaghiba 2%, karbantartás hiányanya 90%, 8% egyéb hiba…..(pilóta, légköri tényezők, meg hát a helyi viszonyok! (mit loptak el?) a szovjet hagyományoknak megfelelően….

Reklámok