Csak a nagyokat idézem:

6.LENIN: “ tanulni, tanulni, tanulni”

EU parlament: “ aki nem beszél legalább egy idegen nyelvet, akinek nincs jogosítványa, aki nem tud számítógépen felhasználói szinten dolgozni az – “ az EU SZINTEN ANALFABÉTA”-

Országonként a nyelvtudás az eltérő! Hollandiában 3 nyelv, Norvégiában 2 nyelv kötelező általános iskolában!

Ma a “- www.mr1.kossuth.hu” rádióban arról beszéltek, hogy nyelvtudással, középszíntű iskolával, már a vendéglátó iparban egyszerű, de intelligens pincérnek – Ausztriában 6-700 ezer HUF körül lehet keresni! HANGSÚLYOZOM- NYELVTUDÁSSAL!

Miről beszélünk-ha nincs nyelvtanulás, nincs jogsi (16 éves korban) és csak csetelni tud, meg bohóckodva játszani a computeren?

Most akkor nálunk hágy fő van “úgymond minimálszinten” EU kompatibilis…….? –  a TELEPÜLÉSEN?

Avagy a BUNKÓ ANALFABÉTÁK ORSZÁGA? (BAO)

Nos lépni lehet! Magam részéről az unokáim tanulmányait messzemenőkig támogatni (anyagilag is) fogom, már idegen nyelvű óvodában (Bátaszék, Budapest) – csak olyan helyre ne kerüljenek, ahol nincs komoly nyelvoktatás…

És még egy privát észrevétel: a német kitűnő, de ha a mai világban valaki kilép a kontinensről  CSAK AZ ANGOL! és könnyebb is….! Arról, már ne is beszéljek, hogy vannak népek, nemzetek akik a németet nem “szeretik” – de az angol az OK! Ez lehet oxfordi, vagy amiangol – de az elfogadott! MÉG A VOLT SZOVJETBEN IS AZ ANGOL A TANULT NYELV- de az volt 1977-ben. is….. Itt meg nyomták a szovjet nyelvet – nem anyanyelvi szinten! Na erre is jutottunk…….

(amerikai nemzetközi reptéren  a LUFTHANSA beléptető stewardja nem beszélt egy kukkot sem németül, ennyit ért a német tudásom LAX int. Aeroporton,( Európán kívül)  aztán angolul megegyeztünk….Tanks!

Hab a tortán! AZ egész földgolyón, a repülésben, a hajózásban, a computer kommunikációban CSAK AZ ANGOL az ELISMERT! –és KÖTELEZŐ NYELV!

Reklámok