“nem kedvelem”  a pedagógusokat?

NEM! –az egy szavas válaszom! Csak azt ki kell érdemelni, hogy egy pedagógusra felnézzek (de egy sportolóra, egy színészre, még a FÖNÖK-re is! Lássuk így is lehetne:

1968-ban. Egy kisváros általános iskolájában elballagtam. Osztályfőnököm: Kristóf Lászlóné – egy ma is közszeretetnek örvendező tanárnő, már leírhatom jóval hetven felett! – Csodálatos, 68-ban egy huszonéves szépség volt! Ma is igen jó megjelenésű asszony! Biológia-testnevelés szakos volt – aki hihetetlen szigorúan vette a hivatását, a diákjait! Mi fiuk is mást láttunk benne, meg a lányok is! (40-es osztály volt)

42 év év után is havonta felhívom, mert egy életre nyomot hagyott bennem eleganciája, fegyelme és ahogy szerette a gyereket – amit a keze alá adtak.

Ha odahaza vagyok, mindig meglátogatom egy csokor virággal…!

NEM VOLT ÁM LIBERIALIZMUS! – meg le**arom más hülye gyerekét! Más volt! Imádtam a fizika tanáromat, mert egy életre megszerettette a természettudományokat. Öveges prof.-ot. a Tv-ben szívtam magamba, a fizikaórán meg aktív kísérletező gyerek voltam. Volt egy „Pufi” kémiatanárom. Egyszer feleléskor megalázott, akkor megutáltatta velem a kémiát és magát – pedig természettudományra nagyon fogékony voltam – egy ÉLETRE rossz emlékkel vagyok iránta! -sajnos azóta is írtózom a kémiától, pedig gyógyszereink alapja! De akkor nem szabadott ám bírálni! Még a szülőnek sem! A magyar tanárnőm igen szigorú, volt, de a helyesírás alapját belénk ültette, aztán a középiskola már gyilkos volt. 8-ból szóbeliztem, 12 írásbeli (gyakorlati) vizsga volt de azt akkor azt „elít” technikumnak hívták…

Na így lehet öszödiesen „ elk*úrni” – az elismerést, akár egy életre is!

– hát mi változott azóta?

Nagyon sok! Egy-két, vagy több olyan lépés ami végleg padlóra küldhet egy „nevelőt” . Egy diák, egy szülő, egy iskola, egy település előtt…Aztán nagyon nehéz lesz építkezni. Na ezt nem kellett volna idáig engedni!

Az oktatás szétverve, a végzettség értéke kétséges- országosan is –kivéve az elit iskolákat (1-3 idegen nyelv – aztán szabad a pálya bárhová!)

Vajon miért nem kell „nehéz felvételin” átesni egy Pannonhalmai végzős diáknak? Vagy egy ferences gimistának, vagy egy fasori evangélikusnak? (fasori veszélyes hely, sok NOBEL díjas érettségizett ott!)

Gondolkodjunk csak el….!

Ez az ország idáig jutott a saját maga által kinevelt állampolgáraival. Lassan már a repi egyetemek diplomáit is meg kell védeni külföldön. Ma már egy magas szinten dolgozó cég nem is a diplomát nézi, hanem a paciens tudását, nyelvtudását értelmességét! (ld. AUDI, Mercedes, etc.etc…) aztán hozza a SAJÁT ISKOLÁJÁT!

Minden pusztul! (tegnap néztem a Duna.tv-n egy Tengelic nagyságú falu életét, Stájerországban!)

Az összes „reformer” ebből tanulhatna! –s szerényen tűnjön el…!

Az eddigi hazárdirozás, rablás, neolíberializmus sajnos beérett!

– nincs magas kulturális értékkel, magas tudást igénylő mezőgazdaságunk!

– iparunk szinte 1968-as. szint alatt van! HOHÓ! Minden valamire való cég nem magyar! Az hab a tortán, hogy a nyugati cégek adják az ipar termelésének javát.

– A fejekben mérhetetlen erkölcsi leépülés tapasztalható! Na ez a kegyelemdöfés a társadalomnak!

Ezt tettétek „elvtársak” – sikertelen volt!

Nem megsértődni, épülni! –dolgozni, tanulni (ha valakinek így jobban tetszik: „tanulni, tanulni, tanulni”)

Szép hetet!

Reklámok